Affärsgalan 2017

Årets gala hölls på Restaurang Höganloft, I Hestra. Det var just Hestra Näringslivsförening som anordnade galan tillsammans med Gislaved Näringsliv.

Kvällen började med mingel efter flera av näringslivsföreningarna hållit sina årsmöten. Under minglet ställde UF-företag från Gislaveds Gymnasium ut, och det fanns möjlighet till att ta mingelfoton.

UF-företagen som ställde ut:

Store & Pour UF
AddLabel UF
KnifeShield UF
Aqua Well UF
Easy Keys UF

 

 

Moderator Staffan Lindeborg 

Efter minglet tog kvällen moderator Staffan Lindeborg plats på scen för att inleda kvällens firande.

 

Vikten av ett positivt mindset

Som inspiratör och underhållare var Tina Thörner med och pratade om vikten av ett positivt mindset. Utvecklas, fira framgångar och utmana vidare. Se presentationen här

 
Prisutdelningar

Därefter inleddes prisutdelningarna, pristagare och motiveringar ser du till höger. Stort grattis till alla pristagare!

Till vår hjälp har vi haft UF-företaget Smart event UF, som har gjort vinnarfilmer, fotat galan, tagit hand om incheckning av gäster, produktion av namnbrickor och så vidare. Tack!

 

 

Nytt pris - Eiron Anderssons Minnespris

Nytt för i år var Eiron Anderssons Minnespris, som delas ut av Gislaveds Näringslivsförening.

Företagaren Eiron Andersson arbetade i positiv och glad anda under mer än ett halvt sekel för regionens industri- och näringslivsföreningar. Eiron Andersson initierade även ekonomiska fundament för föreningar och verkställde stöd för lokal innovation och design.

Gislaved Näringslivsförening vill med detta pris hedra minnet av Eiron Andersson genom att lyfta fram en företagspersonlighet.
 

 

Malin Aronsson och Niclas Palmgen

Under kvällen gjorde även kommunchef Malin Aronsson, och kommunalråd Niclas Palmgren ett framträdanden á la Hans Rosling där de pratade om hur kommunen behöver bli mer flexibla. 

 

 

 

Morgan Ryhman, Leif Österlind och Nina von Krusenstierna

Gislaved näringslivs styrelseordförande Morgan Ryhman var också på plats. Tillsammans med Leif, vår Näringslivschef, och Nina von Krusenstierna, VD för Business Gnosjöregion, berättade han om Gislaved näringslivs nya organisation och regionens utveckling.

 


Tack alla för en fantastisk kväll och återigen, ett stort grattis till alla våra pristagare! Bra jobbat!

 

I FOKUS


 
LÄNKAR
 

Årets Attraktivitet - Isaberg Mountain Resort
Mats Thuresson, DriftsansvarigGenom aktiviteter, evenemang och på andra sätt stärker Årets Attraktivitet vår kommun. Vinnaren av årets utmärkelse samlar människor och skapar engagemang i vår kommun och lyckas samtidigt engagera människor utanför både kommun – och landsgränser. Årets Attraktivitet har satsat - och lyckats. Årets Attraktivitet är Isaberg Mountain Resort.
 

 

Årets Butik: Arvids Bok – och Kontorshandel
Ingemar Arvidsson, VD

Den klassiska bok-och kontorshandeln lever kvar tack vare brett sortiment och god service – i skarp konkurrens av näthandel. Årets Butik är Arvids Bok- och kontorshandel

 

Årets Entreprenör - Hestra Inredningar
Johan Peterson, VD

Årets Entreprenör är en doer i sin allra renaste form: aktiv och uppfinningsrik, med en långsiktighet som grund. Företaget som i år får utmärkelsen har framgångsrikt drivits i över 100 år, utan att för den delen förlora sitt driv. I en stark entreprenörsanda utvecklar företaget nya produkter och material. Utöver sina företagsmässiga framgångar är de deltagande, aktiva och stöttande i det lokala föreningslivet. Årets Entreprenör är Hestra Inredningar
 

 

Årets Innovatör - Axjo Plastic
Jacob Nilsson, VD

Årets Innovatör är ett företag med starkt kundfokus. Med produkter som kan uppfattas som enkla och sekundära har man genom nytänkande och proaktivt utvecklingsarbete tagit en marknadsledande position. Genom Funktionalitet, kvalité och miljötänk har man lanserat nya modeller av sina produkter som efter frågas över hela Världen vilket gör produktionslokalerna i Gislaved överfulla. Årets Innovatör är Axjo Plastic.
 

 

Årets Turismpris - Isaberg GK
Jacob Stenkil, Klubbchef

Som en av kommunens två golfbanor är Isaberg GK en anläggning för både kommunens invånare och besökare. Genom framgångsrikt arbete har klubben 2016 tilldelats Sveriges bästa golfbana 2016 enligt Golfhäftets egna gäster.

 

Eiron Anderssons Minnespris - Berit Ollhage

Eiron Anderssons Minnespris 2017 går till Berit Ollhage för en anmärkningsvärd och idell insats för regionens föreningsliv.