Våra föreningar

Gislaved Näringsliv AB har över 400 medlemsföretag som antingen tillhör våra sex näringslivsföreningar, Gislaveds och Anderstorps handelsföreningar eller Fastighetsägarföreningen.

 

Näringslivsföreningarna

Anderstorp Näringslivsförening

Anderstorp är ett samhälle med 4,940 invånare som präglas av entreprenörsanda. Här finns mer än 300 företag och ett stort industrikunnande. En bred inriktning inom allt från medicinteknik, däck, golv, gardinstänger och fästelement till tillverkning inom plast, metall och läder.  Vida känt är motorbanan som arrangerade Formel1 tävlingar under 70-talet och idag är känd även för näringslivsmässan Affärsracet.
Kända varumärken: Etac, Golvabia, Hartmann-Scandicare, Kirsch, Mattssons, Scandinavien Raceway, 6 juni.

Anderstorps näringslivsförening

 

Burseryd-Broaryd Näringslivsförening

Broaryd är en liten ort inte långt från Burseryd och båda har gamla anor som kyrkby och bruksort. De har flera mindre och några stora industrier varav den största är Burseryd Bruk AB, som tillverkar bandstål. Även en betydande plast, metall- och träindustri förekommer.  Kända varumärken: Burseryds bruk, Illinois Tool, Lida Timber, Stebro.

Burseryd-Broaryds näringslivsförening

 

Gislaved Näringslivsförening

Gislaved är en industriort, fortfarande känd för sin gummifabrik, etablerad redan 1895 under namnet Svenska Gummifabriken och sedermera ägt av Continental AG. När däckfabriken lades ned år 2002, övertogs den 600 meter långa fastigheten av Weland AB, som idag rymmer en mängd olika företag samt inkubatorverksamhet. Det finns fortfarande flera stora industrier med tillverkning av gummiprodukter och Polymer, samt skärande bearbetning. I Gislaved finns ett sprudlande musik- och idrottsliv, som hockey och Speedway.
Kända varumärken: Eurovema, Gislaved gummi, Recticel

Gislaveds näringslivsförening

 

Hestra Näringslivsförening

Hestra har en lång tradition av entreprenörsanda, familjeföretag och småländsk klurighet. På Isaberg 308 m ö h finns Sydsveriges bästa skidanläggning, en 36-håls golfbana och fantastiska möjligheter till ett aktivt friluftsliv inpå knutarna. I Hestra Näringslivsförening samarbetar företagen för att göra Hestra ännu mer attraktivt, både för företag och anställda.

Kända varumärken: Hestra handsken, Hestra inredningar, Isaberg, Isaberg Förlag, Isaberg Rapid, Vida.

Hestra näringslivsförening

Hestra samhällsförening

 

 

 

Reftele

Reftele är en kulturhistorisk lantbruksort med fler invånare utanför samhället än inne i "stan" och många charmiga hus. Det mycket vackra tingshuset mitt i Reftele är K-märkt. Industrin präglas av mekanisk industri, gjuterier, plast, plastförpackningar, styrdon och ställdon.

Kända varumärken: Ekbergs, Esbe, Draken, Pingvin, Smidmek. 

Reftele näringslivsförening

 

 

 

Smålandsstenar-Skeppshult

Industrisamhället Smålandsstenar ligger vid Nissastigen, riksväg 26. Smålandsstenar har anor sedan flera tusen år tillbaka i tiden. Orten är till storleken den tredje största i Gislaveds kommun men är den största industriorten, räknat i sysselsättning och omsättning. Här tillverkas allt från plastpåsar och stålkonstruktioner till designade möbler i björk. Ett stort föreningsliv genom bland annat Smålandsstenars GoIF, Villstads GIF och Smålandsstenars Tennisklubb.

Kända varumärken: EAB, Skeppshultcykeln, Stolab, Tenzo, Trioplast, Weland.

Smålandsstenar-Skeppshults näringslivsförening

 

 


I FOKUS

När är nästa möte?

Delta gärna på föreningarnas möten, det brukar finnas något för alla smaker. Där har du möjlighet att lyfta frågor som du tycker är viktiga, som sedan kan drivas vidare.

Följ de olika föreningarna på respektive sida, eller håll koll i vår kalender för att se när nästa möte är 

 

Handelsföreningarna

Mer om handeln i vår kommun hittar du på vår handelssida 

Anderstorp Handel

Anderstorp Handel är en förening för Anderstorps handels- och serviceföretagare. Föreningens primära syfte är att samarbeta kring marknadsföring, attraktivitet samt driva utvecklingsfrågor gällande handelns intressen.

 Anderstorp Handels Facebooksida 

 

Gislaved Handel

Gislaved Handels ska initiera till att samverka och stärka medlemmarnas utveckling, öka attraktiviteten i Gislaved samt skapa en positiv utveckling för Gislaved som handels- och bostadsort. Gislaved Handel driver också utvecklingsprojekt i nätverksform. 

Gislaved Handels hemsida 

 

Fastighetsägarföreningen 

Syftet med Fastighetsägarföreningen är att samordna lokala fastighetsägare och driva gemensamma utvecklingsfrågor och intressen.