Vi tror på Ung Företagsamhet i Gislaved

 

Genom Ung Företagsamhets utbildningar får ungdomar i Gymnasiet möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

 

Under ett år får de driva egna företag, så kallade UF-företag, och sälja verkliga varor och tjänster. Eleverna går igenom ett företags hela livscykel, från start till drift och avveckling och får på så sätt unik kunskap om och erfarenhet av företagande. Ungdomarna tar själva fram affärsidé, genomför marknadsundersökningar och skaffar startkapital.

 

Detta initiativ stöds av Gislavedsregionens Innovation och Designs förening och som representanter till näringslivet ställer de upp som rådgivare samt lotsar vidare till företag med specifik branschkunskap som behövs för innovativa projekt.

 

Vår region har ett starkt och varierande näringsliv. Att matcha en lång tradition av entreprenörsanda och kompetens med nya UF-idéer inspirerar till vidareutveckling och tillväxt.

 

Tävla om utmärkelsen Bästa UF-företag i Gislaved!

Alla nystartade UF-företag på Gislaveds Gymnasium är välkomna att anmäla sig till Föreningen Gislavedsregionens Innovation & Design som med hjälp av en jury utser Årets bästa UF-företag i Gislaved. Det eller de vinnande företagen får ta del av en vinstpott på upp till 12 000 kr, beroende på juryns bedömning och beslut. Juryn arbetar med ett bedömningsunderlag som tar hänsyn till bland annat innovationshöjd, affärs- och marknadsstrategi, profilering med mera. 

 

Riskkapital  

Nystartade UF-företag på Gislaveds Gymnasium kan ansöka om ett riskkapital upp till 2000 kr via Gislavedsregionens Innovation och Design.

Kapitalet får endast användas till produktutveckling, produktionsutveckling samt mässkostnader.

 

Kontakta:

Gislavedsregionens Innovation & Design för mer information och för att skicka in ansökan om riskkapital.

 

 

KONTAKTA OSS
  • Gislaved näringsliv AB
  • Stortorget 2
  • 332 30 Gislaved
  • Telefon 0371-806 00
  • E-post info@gna.se
  • E-post (Faktura) invoice@gna.se