Gislavedsregionens Innovation och Design

Vi tror på Ung Företagsamhet i Gislaved

Genom Ung Företagsamhets utbildningar får ungdomar i Gymnasiet möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett år får de driva egna företag, så kallade UF-företag, och sälja verkliga varor och tjänster. Eleverna går igenom ett företags hela livscykel, från start till drift och avveckling och får på så sätt unik kunskap om och erfarenhet av företagande. Ungdomarna tar själva fram affärsidé, genomför marknadsundersökningar och skaffar startkapital.

Detta initiativ stöds av Gislavedsregionens Innovation och Designs förening och som representanter till näringslivet ställer de upp som rådgivare samt lotsar vidare till företag med specifik branschkunskap som behövs för innovativa projekt.

Vår region har ett starkt och varierande näringsliv. Att matcha en lång tradition av entreprenörsanda och kompetens med nya UF-idéer inspirerar till vidareutveckling och tillväxt.

 

Årets UF-mässa i Jönköping

Flyt för AddLabel från Gislaveds Gymnasium. UF-företaget från Gislaved lyckades kamma hem första pris både för Årets Vara och Året säljare, Philip Idin var det som knep det priset. Utöver detta hamnade de också på delad andra plats i kategorierna: Årets UF-företag, Årets Monter och Årets Produktutveckling.

 

 Årets Vara - Add Label UF: ”En liten produkt med stor potential. Varan adderar såväl en praktisk som en social funktion. Med god kvalité och rätt prissättning, skapar varan självständigt lönsamhet med stor marknadspotential”.

Årets Säljare - Philip Idin, Add Label UF:
”Med en positiv, engagerad och självsäker framtoning imponerade årets säljare på juryn. Förmågan att lyssna in kunden, synliggöra behov på ett personligt sätt och det genuina intresset för att göra affärer gör årets säljare till en solklar vinnare”

 

Årets Årsredovisning gick till Flip Around UF, från Gislaveds Gymnasium.

 Årets Årsredovisning - Flip Around UF:

”Detta UF-företag har en produkt som sticker ut, det gör även deras årsredovisning. Årsredovisningen uppfyller de krav som UF har satt, samtidigt som vi tycker att den har riktigt snygga och informativa ekonomiska rapporter, och det är ju det som är viktigt. Det finns en tydlig röd tråd, och årsredovisningen blir en fin avrundning på ett framgångsrikt UF-år. Med denna snygga layout blir årsredovisningen ett bra marknadsföringsverktyg om viljan finns att driva detta företag vidare”

Priser till våra lärare

Det gick också bra för våra UF-lärare! Pallplats för både Christer Claesson från Gislaveds Gymnasium och Malin Thestrup från Stora Segerstad Naturbrukscentrum i Reftele. Christer tog hem förstapriset och Malin knep en delad andra plats. Bra jobbat!

 Årets UF-lärare - Christer Claessson:

”4 väldig bra kandidater som var och en får väldigt varma ord från sina elever. Den vi har utsett till årets UF-lärare är sjukt engagerad. Förbereder företagarna och skapar möjligheter till kontakt med näringslivet på ett tidigt stadium. Genom ett coachande förhållningssätt får företagarna själva tänka igenom och testa sina idéer gentemot presumtiva kunder och leverantörer. Att genom att skapa förtroende låta företagarna växa i sin företagarroll i en trygg miljö tycker vi i juryn gör denna person till vinnare i årets UF-lärare”

 

Tävla om utmärkelsen Bästa UF-företag i Gislaved!

Alla nystartade UF-företag på Gislaveds Gymnasium är välkomna att anmäla sig till Föreningen Gislavedsregionens Innovation & Design som med hjälp av en jury utser Årets bästa UF-företag i Gislaved. Det eller de vinnande företagen får ta del av en vinstpott på upp till 12 000 kr, beroende på juryns bedömning och beslut. Juryn arbetar med ett bedömningsunderlag som tar hänsyn till bland annat innovationshöjd, affärs- och marknadsstrategi, profilering med mera. 

 

Riskkapital  

Nystartade UF-företag på Gislaveds Gymnasium kan ansöka om ett riskkapital upp till 2000 kr via Gislavedsregionens Innovation & Design

Kapitalet får endast användas till produktutveckling, produktionsutveckling samt mässkostnader.

 

Kontakta:

Gislavedsregionens Innovation & Design för mer information och för att skicka in ansökan om riskkapital.

 

 

FÖRETAG I FOKUS
Anderstorp Hydraulik AB
Anderstorp Hydraulik levererar effektiv och professionell hydraulikservice och förebyggande underhåll till industrin.

KONTAKTA OSS
  • Gislaved näringsliv AB
  • Arenum
  • Stortorget 2
  • 332 30 Gislaved
  • Telefon 0371-806 00
  • E-post info@gna.se
  • E-post (Faktura) invoice@gna.se