Välkommen

Här har vi på Gislaved Näringsliv och Science Park i Gislaved samlat tips, idéer som kan inspirera dig vidare i dina planer på att starta eller utveckla ditt företag.Råd på tillväxtvägen

Måla ett mål! Skapa en målbild om vad du vill med ditt företag och vilken marknad det skall verka på.

... Bryt ner mål till en aktivitetsplan och håll dig till en strukturerad process.

... Våga sticka ut. Alla bolag som har lyckats har lyckats just för att de har gjort det ingen annan har gjort.

.... Öva! Tänk dig att en reporter skriver en artikel om dig i en betydande affärstidning och ditt företag och du får sätta rubriken. Hur lyder den?  

Läs 10 goda råd och tips här.

 

 

 

Innovatör som gör vardagen enklare för storkök

En dag knackade Annika och Hans Larsson från Smålandsstenar på dörren till Arenum. Annika som arbetat i storkök i många år blev uppfinnare när armar och händer började krångla. Vid matlagning i storkök och restaurangmiljöer förvaras ofta livsmedel i plasthinkar. Plasthinkarna är försedda med förslutningskant och ett snäpplock som sitter hårt. Hinken öppnas flera gånger om dagen och däremellan skall den stå i kyla vilket blir en otålig procedur - inte bara för den handsvage.

Nu, 10 månader senare har innovationen utvecklats i sin design till en unik och elegant locköppnare som passar både stora och små hinkar. Varumärket LIDOP är registrerat och produkten har designskydd i Europa. Verktyget har tagits fram hos ett företag i Reftele samt kommer GELA Plast AB i Anderstorp att producera, marknadsföra och sälja produkten till återförsäljare inom storkök, restauranger, bageri, måleri, lantbruk och till konsument.  

 

Prisad entreprenör i Gislaved

Anders Bengtsson var arbetslös och fick inget jobb trots ihärdiga försök. Då föddes idén att starta en egen nätbutik. Idag har Lantbutiken.se över 4 000 artiklar med nisch i produkter till hönsägare.

Med sin webbshop Lantbutiken.se, som säljer lantbruksprodukter och produkter till de som bor på landet, slåss han med två anställda mot miljardbolag som Granngården. Här har han sin småländska envishet att tacka för att han lyckats:– Man lyckas inte första, andra eller femte gången utan kanske tionde gången. Och sen är det bara att börja om på nytt igen. Det är bara hårt jobb som gäller, säger han.

Anders Bengtsson utsågs till Årets Entreprenör  i Gislaveds kommun och fick pris i samband med GNAB-affärsgalan i mars 2013 samt David mot Goliat-pris i oktober 2013!

Läs artikel om David mot Goliat priset till Anders Bengtsson i Driva Eget.